Finding and sharing solutions to

protect our soils

Europe's soil research hub

Who is RECARE-Hub for?

Farmers & Forestry

RECARE-Hub contains the latest information on preventing soil threats, and cost-benefit analysis on proven remediation techniques.

Industry

Discover innovative sustainable land management measures that can combat threats to key soil functions.

Policy makers

Find out more about land care strategies relevant to your region and our integrated assessment of existing soil related policy.

Researchers

Access a wealth of European research data on soil threats and the efficacy of land care strategies.

Teachers & environmentalists

Whether you're a teacher or a concerned environmentalist, find out why Europe's soils are under threat and what researchers are doing to help combat the problems.

Resources designed for you

 

The soil that underpins Europe's agricultural systems faces numerous threats.

If you are interested in learning about specific soil threats, you can explore the individual threats below. If you want detailed guidance for assessing soil degradation or learning about management measures to prevent and remediate against soil degradation, you might want to head straight over to RECARE's resources.

 

RESOURCES

Quan?:  11 i 12 de juny de 2016

Organitzadors: Artemi Cerdà i Pablo Calatayud.

Lloc: Celler del Roure, les Alcusses, Moixent, La Costera

 

Aquest encontre vol fer protagonista l’agricultor. L’agricultura conserva tradició i saviesa, però necessita també innovació i obrir-se a un món competitiu i internacionalitzat on la comunicació és fonamental per a adaptar-se al nous reptes. Aportarem informació al voltant de la producció, comercialització, noves tècniques i les tradicions, eixe coneixement que no podem perdre. Però volem que siga l’agricultor/a qui ens informe i ens guie cap als temes de més interès. Amb aquestes xerrades volem fer partícips de les noves iniciatives i dels valors tradicionals a tots els ciutadans, i crear una atmosfera de col·laboració i entusiasme per donar valor i situar al lloc que mereix aquest ofici mil·lenari.

 

 

 

 

El 24 i 25 i 26 de juny de 2016 vàrem organitzar unes jornades per a compartir coneixements i experiències amb aquells interessats amb el clima i el desenvolupament sostenible amb especial dedicació a les qüestions relacionades amb els events extraordinaris com gelades, pluges torrencials o gelades. La presència de membres de AVAMET i de AEMET, així com especialistes rellevants como Jovi Esteve en la divulgació de temes meteorològics varen permetre als participants ser informats de la vessant meteorològica en la lluita per una agricultura i gestió forestals sostenible. A les xerrades del dia 24 i la ruta per la Serra de Enguera el dia 25 es va completar amb el intercanvi  de informació entre els participants.

 

A la vostra atenció, 

El grup de recerca SEDER de la Universitat de València, i Terres dels Alforins, es complauen en convidar-li a les Jornades d'Agricultura que tindràn lloc els propers 11 i 12 de Juny al Celler del Roure (Les Alcusses, Moixent).

Les Jornades tenen com a objectiu apropar la percepció de l'agricultura des del punt de vist de l'agricultor, i des de la ciència. S'exposaran temes tan diversos com el procés de degradació del sòl, els problemes ambientals derivats de l'agricultura o el rol del carboni.

Aquestes jornades conten amb especialistes de diverses universitat europees com Wageningen (Holanda), Palermo (Itàlia) o Padova (Itàlia).

Preguen informen al Celler del Roure (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) en cas de voler dinar.

Adjuntem el tríptic per a més informació.

Salutacions,

Terres dels Alforins /  Pablo Calatayud / Artemi Cerdà  / María Burguet

 

A la conca del riu Cànyoles, l'agricultura de secà ha estat reemplaçada per sistemes tradicionals de reg al fons de les valls i pels sistemes de reg per degoteig en terrenys en pendent. Els nous sistemes de reg per degoteig en horts de cítrics ubicats en pendent estan provocant altes taxes d'erosió i degradació del sòl a causa de la manca de cobertura vegetal, la compactació del sòl i la pérdua de matèria orgànica a causa del conreu intensiu, els herbicides i la intensa fertilització. No obstant això, la majoria dels agricultors desconeixen en gran mesura el problema. El projecte RECARE té com a objectiu augmentar la consciència del problema i millorar l'intercanvi de coneixements entre agricultors i científics mitjançant la identificació i la demostració d'opcions de gestió sostenibles. Mesures directes amb parcel.les i mostreig de sòls, experiments de pluja simulada i entrevistes amb els llauradors, politics, gestors i ciutatans es duran a terme per demostrar els beneficis dels recursos edàfics i la viabilitat económica. A més, les innovacions dels agricultors orgànics i els agricultors pioners en noves estrategies de gestió del sòl i de les explotacions agrícoles seran avaluades. 

Case Study Sites

 Click on the map below to find out more about RECARE's case study sites
Case Studies

Project Partners

ABOUT US

RECARE was a multidisciplinary research project of 27 different organisations that assessed the threats to Europe's soils and identified innovative solutions to prevent further soil degradation.  The project ran from 2013 - 2018.

Academic Contact
Professor Coen Ritsema 
Wageningen University
E: coen.ritsema[AT]wur.nl

Media Contact
Dr Matt Reed
E: mreed[AT]glos.ac.uk

Funding

Funded by the European Commission FP7 Programme, ENV.2013.6.2-4 ‘Sustainable land care in Europe’.

EU grant agreement: 603498.

Project officer: Maria Yeroyanni.

European Commission logo